Royal Tulip Hotel

Location: Ghubra

The Royal Tulip Hotel roof garden is small viewing garden in a congested part of Muscat. The green

roof in this respect is a small oasis on the third floor. The design reflects three types of landscapes

present in Oman being the wadi, the mountain and the dune landscape.

The concept of Omani landscapes is developed into a xeriscape plant selection which reduces the

requirement for both irrigation as well as maintenance.

Design stage: Concept Design 2016

Private Villa at Al khoud

The garden is conceptually divided into five different zones of which two are located in the front garden and three are located in the back garden. The Arrival Zone and the Public Function Zone in the front garden are both of a large scale and symmetrical in their design. This way they connect to the grandness and the importance of the villa and elevate it.

The back garden is divided in a Falaj Garden, a Formal Family Garden and a Wadi Garden. The formal family garden follows the symmetrical set up of the arrival in the front and the house itself. The connection to the house is of relevance and following this the spaces are still relatively big yet more designed to a human scale.

The size of the garden (ca 40.000 m2) challenged us in its scale and orientation. The solution of dividing the garden in different spaces created for us the challenge to keep it all together at the same time.

Design stage: Concept Design 2016

Ghala Valley Golf Course arrival plaza

Ghala Valley Golf Course Arrival

The arrival of the Ghala Valley Golf Course is designed as a lush yet simple landscape that gives credit to the newly constructed Club House. The design aims to provide members and visitors a pleasant arrival experience by designing a landscape that blends itself into the golf course.

At the same time one of the main challenges we picked up was to start connecting all the different parts in front of the club house, being the driving range, the drop off the buggy routes and the arrival itself and turn it into a fully integrated plaza.

Design: 2015-2016

Implementation: 2016

Private Villa at Qurum Heights

 

The concept design of the garden wraps itself around the house while changing identity. The common entry garden develops itself into a shared main garden arranged around a central designed main lawn. At the far end of the garden designed at the cliff edge the private garden of the main house including its outdoor show kitchen and pool makes the most use of space and view of the site.

Design: 2017

Implementation: to be confirmed

Bewaren

Bewaren

Bewaren